≡ Menu

Glasögon

Nuförtiden går det lika bra att köpa glasögon på nätet som hos optikern. Man bör dock alltid genomföra en ordentlig synundersökning hos optikern först, även om man haft glasögon tidigare. En fördel med att köpa glasögon hos optikern är att synundersökningen ofta ingår i priset.

Beställer du glasögon över internet behöver du ditt recept för att kunna ange dina värden. Receptet får du från optikern, även om du kan behöva be om det. Optikern har inte rätt att neka dig ditt recept.

Glasögon online

Glasögonpriserna kan variera kraftigt, från några få hundra upp till flera tusen. Till stor del beror det på att utbudet är så stort. Det är stor skillnad mellan budgetprodukter och kända designermärken. Det har också betydelse var man köper glasögonen. Nätet är vanligtvis billigast, eftersom näthandlarna enbart är inriktade på försäljning.

Glasögon på nätet

Nackdelen med att beställa glasögon över internet är att man då inte kan prova glasögonen först. Nätbutikerna har på olika sätt försökt åtgärda detta, till exempel gör vissa det möjligt att beställa hem bågar utan köptvång. Vanligtvis får man hem runt fem stycken som man jämföra hemma, varefter man skickar tillbaks dem.

Glasögon kommer vanligtvis inom ett par veckor efter att man beställt. När man handlar från en svensk nätbutik gäller den så kallade distans- och hemförsäljningslagen, som ger 14 dagars ångerrätt. Om man beställer från ett annat land inom EU har man också ångerrätt, tiden varierar dock mellan olika länder.

Det kan kan vara värt att teckna en tilläggsförsäkring, då glasögon är kan vara en kostsam investering. Viktigt är att man väljer en försäkring som passar ens behov, och att man noggrant läser villkoren.